AFFÄRSIDÉ: Vi skall förse våra kunder med noga utvalda kompositprodukter av högsta kvalité till branschens bästa priser. Via vår internetbutik skall vi göra det enkelt för våra kunder att handla våra produkter samt utrustning för Bandy, Ishockey och andra sporter och fritidsaktiviteter.

VÅR VISION:Vi skall vara en av de ledande helhetsleverantörerna i Sverige inom Bandy och Ishockey. Vi skall även vara en stark aktör av produkter för andra sporter och fritidsaktiviteter.

LEDORD:
• Produktkvalitet
• Konkurrensledande prissättning
• Leveranssäkerhet
• Inovativ produktutveckling

VARUMÄRKET: OPTIMIZED är redan ett känt begrepp internationellt inom Bandysporten. Vårt mål är att OPTIMIZED blir ett lika starkt och välkänt varumärke internationellt även inom Ishockey och andra sporter, framför allt sporter där fiberkomposit och trä i kombination med sandwich är ett fördelaktigt materialval.

MILJÖ / ANSVAR: - När du köper en OPTIMIZED produkt kan du känna dig trygg i att ingen kommit till skada under tillverkningen. Vår tillverkning och utveckling sker idag uteslutande i Varberg. Vi har en utomordentligt ren process där allt sker inkapslat och under vakuum. Vi arbetar ständigt med att ta fram de minst miljöbelastande materialen. Det är för oss självklart att arbeta med ständiga förbättringar i vårt miljötänk. Inte minst tack vare att vi själva och våra medarbetare dagligen arbetar med dessa material.

KUNNANDE: Vår pruduktutvecklings avdelning har under mer än 30 år byggt upp en solid kunskap och erfarenhet inom högteknologisk fiberkomposit både i fråga om material, utbud och egenskaper samt tillverkningsmetoder och användningsområden. Kunnandet inom fiberkomposit i kombination med vår breda kunskap om träbearbetning är unik i Sverige och i Världen.

BAKGRUND/HISTORIK: - Tack vare ett genuint intresse för teknik, produktutveckling och en passion för vindsurfing startades redan under 70-talet tillverkning av surfingbrädor i fiberkomposit. I början av 90-talet startades firman Eklunds Specialsnickerier i en lokal i utkanten av Varberg. Firman och kundunderlaget växte stadigt under 90-talet. Kundernas behov och storlek varierade stort. Allt från enskilda småkunder som ville ha hjälp med snickeridesign jobb till stora kunder som tex resturanger,  rederier och inom automobilbranschen. Utvecklingen av vårt kunnande inom området fiberkomposit växte konstant, bl.a. via en period som "Senior Composite Specialist" och Teknikutvecklings ansvarig på Volvo PersonVagnar. Parallellt växte kontinueligt utvecklingen av vårt träbearbetnings kunnande genom de skiftande behoven hos de många olika kunderna till snickeri och design. Idag är vi det ledande företaget inom våra expertisområden och framförallt inom Fiberkomposit, som varit vår huvudsakliga inriktning sedan slutet på 90-talet.

FRAMTID: Vi har under senare år haft kapacitetsbrist på grund av väldigt stor efterfrågan på våra högkvalitets produkter. Därigenom har vi tyvärr blivit tvugna att tacka nej till ett stort antal intressanta projekt och arbeten. Detta beror i sin tur på våra avancerade och unika tillverknings metoder som tar väldigt lång tid att lära sig, men också är anledningen till vår framgång.
Läget för oss är nu betydligt Förändrat. Vi är nu ett större antal Innovativa Högutbildade Kompositteckniker. Vilket gör att vi idag tar steget fullt ut med en Storsatsning:
Vi har nu en helt ny Kompositfabrik på sammanlagt 1350m2 plus entresolplan på ca: 500m2. Med detta kan vi möta en betydligt större efterfrågan på våra nya produkter förutom Bandyklubbor även Hockeyklubbor, Padel rackets, SUP-Paddlar, Hästsulkys mm. Vi bygger också ett nytt Showroom för våra produkter som senare kan omvandlas till Sportaffär, plus en helt ny textilutvecklings avdelning och Padeltennis banor.