TEKNIK: - Vi använder de senaste teknikerna i vår prototyptillverkning och produktion som tex RTM, vacuumgjutning, vakuumformning, hydroformning och prepreg teknologi mm. Vi är mycket aktiva i vår jakt på kunskap om nya material och metoder. Vi har ett brett internationellt kontaktnät inom komposit världen, tex inom automobil, space technology samt racing i olika delar av världen.

 MATERIAL: - Vi använder de senaste matris och fibermaterialen, såsom högklassig epoxy och Kolfiber, aramidfiber, s-glas, e-glas, innegra, spectra, terylene mm. Vi förädlar och vidareutvecklar en stor del av materialen själva, vilket innebär en betydande kunskaps- och kvalitets-fördel. Därigenom kan vi hålla mycket konkurrenskraftiga priser på våra produkter.

 PRODUKTUTVECKLING: - De senaste åren har vi jobbat intensivt med att utveckla nya produkter och även vidareutveckla befintliga. Vi har minst sagt tagit marknaden med storm med många av våra produkter. När du köper av OPTIMIZED kan du vara helt säker på att du har fått marknadens i särklass bästa produkt.

 KUND UPPDRAG: - Vi har bland annat medverkat vid tillverkningen av ett antal prototyp och koncept bilar åt Volvo personvagnar. Bilar vars exteriör, och även delar av interiören, till stor del byggdes med komposit. Bilar som tex XC90-Showcar, V70N-Showcar och S60 Poolstar-Concept Car.